Matematik

Hjælp

01. juni 2020 af Lukassssssss - Niveau: 7. klasse

På en bærbar computer er der 15 % af batteritiden tilbage. Der er strøm til 48 minutter. 

9. Hvor mange minutters batteritid har en fuld opladning?  (?)   minutter. 

10. Hvilket klokkeslæt løber computeren tør for batteri? (?) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2020 af AMelev

9. 15% ~ 48 min, dvs 1% ~ .... min og dermed 100% ~ .... min = ... timer og .... min

10. Læg 48 min til det klokkeslet, hvor der var 15% tilbage
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2020 af peter lind

x*15% = x*15/100 = 48 min Hvad er x ?

10. Hvad tid skal der regnes fra ?


Svar #3
01. juni 2020 af Lukassssssss

Forstår ikke den opg 9 der?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2020 af AMelev

#3 Hvis 15 æbler koster 48 kr, hvordan vil du så finde ud af, hvad 1 æble koster?

Hvorfor angiver du 7. klasse og 1hf? - det passer ikke lige sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2020 af Nerd24

Du skal tænke på at 48 min svare til 15%. Du skal finde ud af hvor meget 100% svarer til.

Dermed kan du opskrive følgende ligning:

15/100=48/x.

Løser du ligningen vil du finde ud af hvor meget batteriet svarer til 100%. 


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.