Matematik

disjunkte

02. juli 2020 af javannah5 - Niveau: A-niveau
Hvad betyder parvis disjunkte?

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. juli 2020 af Capion1

Eksempelvis er de tre mængder
Z+   Z-   {0}
parvis disjunkte.
Det betyder, at udtager vi to af mængderne, vil de ikke have nogen elementer tilfælles.
Vi siger, at fællesmængden er tom. F.eks.    Z+ ∩ {0} = ∅


Svar #2
05. juli 2020 af javannah5

Hvis vi for eksempel hvad en mængde lad os sige A = {1,3,5} hvordan finder vi ud af om den er parvis disjunkte?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juli 2020 af Capion1

Parvis betyder "for to".
Der skal være mindst to mængder tilstede for at kunne afgøre, om de er parvis disjunkte.

Vi kan selvfølgelig se på delmængderne af A = {1 , 3 , 5}  :
{  }  { 1 }  { 3 }  { 5 }  { 1 , 3 }  { 1 , 5 }  { 3 , 5 }  { 1 , 3 , 5 }
Så kan du afgøre, hvilke delmængder der er parvis disjunkte.
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juli 2020 af Capion1

Om A gælder i øvrigt:
     AZ- = ∅       A ∩ { 0 } = ∅    A ∩ Z+ = A


Skriv et svar til: disjunkte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.