Matematik

Eksponentielvækst

16. juli 2020 af daarligeMien - Niveau: A-niveau

Jeg ved ikke hvad der menes med denne opgave, en som kan være behjælpelig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juli 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. juli 2020 af mathon

a)                     

                        \small \begin{array}{lllll} \textup{Du har:}\\& 7k=b\cdot a^5\\& 56k=b\cdot a^8\\ \textup{division giver:}\\& \frac{56k}{7k}=\frac{b\cdot a^8}{b\cdot a^5}\\\\& 8=a^{8-5}=a^3\\\\& 2^3=a^3\\\\& 2=a\\ \textup{dvs}\\&f(x)=b\cdot 2^x\\ \textup{og}\\& 7k=b\cdot 2^5\\\\& b=\frac{7}{2^5}\cdot k\\\\& b=\frac{7}{32}k \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juli 2020 af mathon

b)

                        \small \small \begin{array}{lllll} \textup{og dermed:}\\& y=\frac{7}{32}k\cdot 2^x \\\\& 14=\frac{7}{32}k\cdot 2^0\\\\& 2=\frac{1}{32}k\\\\& k=2\cdot 32\\\\& k=64 \end{array}


Svar #4
16. juli 2020 af daarligeMien

#2 

Taak


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juli 2020 af mathon

                        \small \small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{og dermed:}\\& y=\frac{7}{32}k\cdot 2^x \\\\& 14=\frac{7}{32}k\cdot 2^0&2^0=1\\\\& 14=\frac{7}{32}\cdot k\cdot 1&\textup{divider med 7}\\\\& 14:7=\frac{7:7}{32}\cdot k &\\\\& 2=\frac{1}{32}\cdot k&\textup{multiplicer med 32}\\\\& 2\cdot 32=\frac{1\cdot 32}{32}\cdot k\\\\& 64=k \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. juli 2020 af mathon

som svar på dit nu slettede spørgsmål
i #4
 


Skriv et svar til: Eksponentielvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.