Kemi

Bestem trykket

27. juli 2020 af wohoo1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

I en lukket beholder vil N2O4 spontant dissociere til NO2 indtil der har indstillet sig følgende ligevægt:

N2O4  ⇔  2 NO2

Hvis 1 mol N2O4 tilføres til en lufttom beholder på 20 liter ved en temperatur på 318 K vil 38 % af den oprindelige N2O4 have omdannet sig til NO2 når ligevægten har indstillet sig. Bestem trykket i beholderen når ligevægten har indstillet sig hvis begge gasser antages at opføre sig som idealgasser.  

Kan i hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. juli 2020 af Eksperimentalfysikeren

Brug de 38% til at regne ud, hvor mange mol, der er af hver af de to gasser.

Herfra kan du benytte to "ruter". Du kan regne paritaltrykkene ud ved at benytte idealgasligningen og derefter Daltons lov. Du kan også gøre det i den modsatte rækkefølge!


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. juli 2020 af mathon

                                          \small \begin{array}{l|c|c|c|c|c} \textup{i ligev\ae gt}&N_2O_4&NO_2&\textbf{sum}\\ \hline \textup{molfordeling:}&0.62&0.76&1.38 \end{array}

.

                      \small \begin{array}{llllll} \textup{totaltryk ved 318 K:}&{p_{total}}^{318\degree K}=\frac{\left (1.38\;mol \right )\cdot \left ( 0.082057\;\frac{atm\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot (318\;K)}{20\;L}=1.80\;atm \end{array}


Svar #3
27. juli 2020 af wohoo1 (Slettet)

Tak for hjælpen,

mathon må jeg spørger hvordan du fik 0.62 i N2O4?


Svar #4
27. juli 2020 af wohoo1 (Slettet)

Eller ligemeget har fundet ud af det. Tusind tak for hjælpen begge to :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. juli 2020 af mathon

Når 38% af 1 mol N2O4 er omdannet, resterer der (100-38)% af 1 mol N2O= 62%  af 1 mol N2O= 0.62 mol N2O4.


Skriv et svar til: Bestem trykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.