Matematik

kvadratsætninger

18. august 2020 af UCL (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ift til denne tråd :    

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1969670&page=2#1969907

(3-4b)2 - (3+4b) (3-4b)

så mit resultat 24b2 - 16 er helt forkert .

Er resultatet  -6 • 6b


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2020 af StoreNord

Nej.
Første led er kvadratet på en to-ledet størrelse, og andet led er to tals sum gange de samme to tals differens.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2020 af Anders521

# 0 Ja, begge dine resultater er forkerte.


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. august 2020 af ringstedLC

\begin{align*} \biggl(3^2+(4b)^2-2\cdot 3\cdot 4b\biggr)-\biggl(3^2-(4b)^2\biggr) &= \\ 9+4\cdot 4\cdot b\cdot b-24b-9+4\cdot 4\cdot b\cdot b &= \\ 16b^2-24b+16b^2 &= 32b^2-24b \end{align*}


Svar #4
19. august 2020 af UCL (Slettet)

Jeg vil gerne spørger  :

-2 • (3•4b)  kommer det fra at sige  3•4 b • 3•4b . Så er det ligemeget om   står inde i parentesen:  (3-4 b2

 eller udenfor at man så betyder man skal gange det 2 gange . 

Så hvis der står  :

(3a + 2b)2

skal man så sige :

(3a + 2b )• (3a+ 2b)

9a+ 6b+ 6ab+ 6ba+4b+ 4b


Svar #5
19. august 2020 af UCL (Slettet)

Jeg kan se at det ikke helt kan være rigtigt, bare se bort fra stykket 

 

Brugbart svar (1)

Svar #6
19. august 2020 af PeterValberg

#4

Du multiplicerer to parenteser med hinanden
ved at multiplicere hvert led fra den ene parentes
med hvert led fra den anden...

(3a+2b)^2=(3a+2b)(3a+2b)= 3a\cdot 3a+3a\cdot 2b+2b\cdot 3a+2b\cdot 2b=...

eller du kan i dette tilfælde benytte en kvadratsætning...

(a+b)^2=a^2+b^2+2ab

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
20. august 2020 af UCL (Slettet)

Jeg har fundet ud af at resultatet er   : 92   + 12ab + 4b2

 Men jeg forstår ikke udefra de tal der er tilbage, hvor 12ab kommer fra  ?


Skriv et svar til: kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.