Matematik

Integralregning

20. august 2020 af Handelselev (Slettet) - Niveau: A-niveau

En der har mod på at fortælle mig fremgangsmåden på dette?

Jeg har forstået det som at jeg skal integrere og derefter minusse, hvor jeg i så fald får 0 på hhv. A og B?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} a)&\int x^2+x\,\mathrm{d}x-\int x^2-x\,\mathrm{d}x=\int \left (x^2+x-x^2+x \right )\,\mathrm{d}x=\int 2x\,\mathrm{d}x=x^2+k\\\\\\ b)&\int (x+3)^2\,\mathrm{d}x-\int (x-3)^2\,\mathrm{d}x=\int \left (x^2+6x+9-(x^2-6x+9) \right )\,\mathrm{d}x=\int 12x\,\mathrm{d}x=6x^2+k\\\\\\ c)&\int (x+3)^2\,\mathrm{d}x-6\int x \,\mathrm{d}x-2\int 4.5\,\mathrm{d}x=\int (x+3)^2\,\mathrm{d}(x+3)-6\int x \,\mathrm{d}x-9\int 1\,\mathrm{d}x=\\\\& \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \; \; \frac{1}{3}\left ( x+3 \right )^3-3x^2-9x+k \end{array}


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.