Kemi

mængdeberegninger

30. august 2020 af carolinesvanee - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal udfylde mængdeberegningsskema.

Jeg har fået massen af 16 HCL som er 1,46 g

Så har jeg beregnet molarmassen som er 36,46 g/mol

Så nu mangler jeg at beregne stofmængden - m/M 

1,46/ 36,46 = 0,04 mol, men der står jo 16 foran HCL så skal jeg gange 0,04 med 16? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2020 af janhaa

16 M HCl

M = m/n

n = m/M = 0,04 mol


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2020 af pizzaSP

Nej, du skal ikke gange med 16.

Det skal du ikke, da 1,46 g er massen af hele de 16 HCl.


Svar #3
30. august 2020 af carolinesvanee

oki tak


Skriv et svar til: mængdeberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.