Fysik

Gitterkonstanten

31. august 2020 af 9o - Niveau: B-niveau

Hvordan finder jeg gitterkonstanten ud fra disse oplysninger: 

Laseren har en bølgelængde på 632 nm og sendes gennem et gitter med 200 streger pr. mm.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2020 af mathon

              \small \begin{array}{llllll} \textup{gitterkonstanten:}&d=\frac{1\;mm}{200}=\frac{10^6\;nm}{200}=5000\;nm \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2020 af mathon

              \small \small \begin{array}{llllll} \textup{afb\o jningsvinkel:}&\theta _n=\left (\sin^{-1}\left (\frac{n\cdot \lambda}{d} \right ) \right )\degree=\left (\sin^{-1}\left (\frac{n\cdot (632\;nm)}{5000\;nm} \right ) \right )\degree=\left (\sin^{-1}\left ( n\cdot 0.1264 \right ) \right )\degree \end{array}


Skriv et svar til: Gitterkonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.