Matematik

Parabelformet afstivning

09. september 2020 af math082r (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har en opgave (et billede vedhæftet) og jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg overhovedet skal starte

I en parabelbuet afstivning skal der placeres 2 støtter (S1 og S2).
Hvis du sætter A = (0, 0) og bruger AC som x-akse, kan parabelbuen beskrives med

funktionen f(x)=−0,5x2+6x.


a) Beregn afstanden AC.
b) Beregn afstanden mellem AC og B (højden). 

c) Beregn længden af støtterne (S1) og (S2).


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} a)\\& \begin{array}{lllll} f(x)=-0.5x(x-12)\\\\ \textup{A og C er parablens nulpunkter.} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2020 af peter lind

Løs ligningen f(x) = 0. Den anden af løsningerne er svaret

b) Find centrum af AC løsningen er funktionsværdien af centrum

c) find f(2,5)


Svar #5
09. september 2020 af math082r (Slettet)

#3

\small \begin{array}{lllll} a)\\& \begin{array}{lllll} f(x)=-0.5x(x-12)\\\\ \textup{A og C er parablens nulpunkter.} \end{array} \end{array}

hvor kommer 12 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2020 af peter lind

Der er sat 0,5x ud foran en parentes. Hvis du ganger ind i parantesen vil du se at det stemmer


Skriv et svar til: Parabelformet afstivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.