Geografi

Interessant iagtagelse vedr. sfæriske trekanter

10. september 2020 af Volton (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej Derude.

Jeg har gjort en interessant iagtagelse vedr. sfæriske trekanter der har med afstande at gøre.

Eksempel hvor man bruger siderne a,b som koordinater og trakker cos c fra vinkel C og bruger det som længdekoordinater

side a= 67,49 side b= 43,27  c= 68,87    C= 82,59       cos C-cos c= 13,71  diff= 68,88 = cos c

cos c afstand = 7.666,97 km

Sted A                                                                          Sted B

90-67,49 = 22,51°N   13,71↑8E                                                  90-43,27= 46,73°N 68,88°W

Tager man rejsen med Google Earth efter disse koordinater så passr afstanden med den oprindelige cos c afstand - i dette tilfælde er afstanden 7.667 km - jeg synes det er interessant - god aften fra Tonny


Skriv et svar til: Interessant iagtagelse vedr. sfæriske trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.