Matematik

polynomier

21. september 2020 af merl0117 - Niveau: B-niveau

sidder med denne matematik opgave

et andengradspolynomium p er bestemt ved

p(x)= 3*(x+5)*(x+7)

Bestem konstanterne a,b og c når p skrives på formlen p(x)=a*x2+b*x+c

nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2020 af peter lind

du skal enten gange parenteserne ud. Du kan også bruge at produktet af (x+a)(x+b) er kofficienterne til x2 1, til x er den a+b og konstantleddet er a*b


Svar #2
21. september 2020 af merl0117

hvordan kan jeg gannge parantesserne ud, når jeg ikke kender x?


Svar #3
21. september 2020 af merl0117

gange!!


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2020 af peter lind

Det behøer du heller ikke kende. For eks. er x*x = x2


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2020 af mathon

         \small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{Folkeskolepensum:}\\& \begin{array}{lllll} p(x)=3\cdot (x+5)(x+7)\\\\ p(x)=3\cdot \left ( x^2+12x+35 \right )\\\\ p(x)=3x^2+36x+105 \end{array} \end{array}


Svar #6
21. september 2020 af merl0117

er det de 3 forskellige måder at gøre det på?


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. september 2020 af peter lind

Der er kun 2 og jeg kan kun se en måde i det du skriver; men ellers er det OK


Svar #8
21. september 2020 af merl0117

så svaret er at a= 3  b= 36 og c= 105 ? 


Brugbart svar (1)

Svar #9
21. september 2020 af peter lind

ja


Skriv et svar til: polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.