Matematik

Bestem y udtrykt ved x

25. september 2020 af 1234vedikke - Niveau: B-niveau

Jeg har fået

 y=(20-x^2)\cdot x

I facit står der

y=20x-2x^2

?Svaret forstår jeg ikke

Vedhæftet fil: Opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2020 af mathon

                  \small \small \begin{array}{lllll}\textup{Areal}&&=&\textup{bredde }\cdot \textup{ h\o jde} \\\\&y&=&(20-2x)\cdot x\\\\& y&=&20x-x^2 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. september 2020 af mathon

korrektion:
                  \small \small \small \begin{array}{lllll}\textup{Areal}&&=&\textup{bredde }\cdot \textup{ h\o jde} \\\\&y&=&(20-2x)\cdot x\\\\& y&=&20x-2x^2 \end{array}


Svar #3
25. september 2020 af 1234vedikke

Tak, jeg kan se min dumme fejl nu (jeg blandede potenser og muplikation, lol)


Skriv et svar til: Bestem y udtrykt ved x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.