Tysk

analysering

26. september 2020 af sph24sbs - Niveau: B-niveau

Er det korrekt analyseret?

Die Liebe ist ein wildes Tier

Subjekt / grundled = Die Liebe

Verbal / udsagnsled = ist

Adjektiv = ein wildes Tier

Sie atmet dich, 

Subjekt / grundled = Sie

Verbal / udsagnsled = atmet

Direkte objekt = dich

sie sucht nach dir

Subjekt / grundled = Sie

Verbal / udsagnsled = sucht

Direkte objekt = dir

Nistet auf gebrochenen Herzen

Subjekt / grundled = Nistet 

Direkte objekt = Herzen

Adjektiv = gebrochenen

Und geht auf Jagd nach Kuss und Kerzen

Subjekt / grundled = jagd

Verbal / udsagnsled = geht

Saugt sich fest an deine Lippen

Subjekt / grundled = sich

Verbal / udsagnsled = saugt

Adverbial/forholdsord=an deine lippen

Gräbt sich gänge durch die Rippen

Subjekt / grundled =

Verbal / udsagnsled = Gräbt sich 

Lässt sich fallen weich wie Schnee 

Subjekt / grundled = sich

Verbal / udsagnsled = fallen

Adjektiv = weich wie Schnee

Erst wird es heiss, dann kalt 

Subjekt / grundled = es

Verbal / udsagnsled = wird

Adjektiv = heiss, kalt

Am Ende tut es weh

Subjekt / grundled = Ende

Verbal / udsagnsled = tut


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2020 af Stygotius (Slettet)

Nej, det er det langt fra..


Svar #2
26. september 2020 af sph24sbs

hvordan skal det rigtigt analyseres


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2020 af Stygotius (Slettet)

Det er en dødssynd at blande 'ordklasser' og 'sætningsled' sammen.

F.eks. er et substantiv og et subjekt to forskellige ting. Et subjekt er et sætningsled (=har en funktion i en sætning).   Et substantiv  tilhører ordklassen "substantiver" (navneord).  Ordklasser er det materiale som sætningsleddene er lavet af. Leddene er funktioner.

Eks.

"Politimanden skød tyven".

Her har "Politimanden"  funktionen som subjekt (grundled, dvs. den der udfører en handling), og det består af materialet et substantiv.


Svar #4
26. september 2020 af sph24sbs

hvor har jeg skrevet substantiv?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2020 af Stygotius (Slettet)

Det har du måske ikke skrevet,men du har i det sidste eksempel skrevet at ordet "Ende" er et subjekt, hvor du tydeligt mener "et substantiv"(, der optræder som styrelse i et præpositionsled).

(Sætnings)analyse  går ud på at finde de forskellige sætningsled i en sætning..


Svar #6
26. september 2020 af sph24sbs

ku du fortælle mig hvilke der er forkert analyseret?


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. september 2020 af Stygotius (Slettet)

Ja, der er en hel del.

Eks. 1

Et eksempel er at du har kaldt  "ein wildes Tier"  for  "et adjektiv".

Det er helt vildt. Ordet "wild" er et adjektiv, men dit eksempel består af en artikel, -et adjektiv og et substantiv, og for det første gør du det som jeg har sagt man netop aldrig må gøre. Du laver ikke en sætningsanalyse, men begynder at tale om adjektiver. Et adjektiv er ikke et sætningsled men et medlem af en ordklasse. Et sætningsled er en FUNKTION, og et adjektiv er det MATERIALE som et sætningsled måske består af. Der er tale om to helt forskellige ting. Det er som at sammenligne gulerødder og æbler.

Eks. 2

Du siger i eksemplet "Sie sucht nach dir" at ordet "dir" er et direkte objekt". For et første skulle det have været "dich" (akkusativ) hvis det havde været et dir. objekt. For det andet er det noget sludder at tale om objekter her. Ordet "dir" er styrelse for præpositionen "nach" og står i dativ da "nach" styrer dativ..

Sådan er der mange fejl hele vejen igennem. Jeg kan ikke nævne dem alle.

Jeg vil anbefale dig at få noget privatundervisning i tysk hvis du skal få styr på tingene.


Skriv et svar til: analysering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.