Fysik

Bølgelængden af en foton

26. september 2020 af Mariassssssss - Niveau: Universitet/Videregående

a) Beregn bølgelængden af en foton, der kan ionisere et hydrogenatom i grundtilstand.

Er det ioniseringens energien jeg skal finde? og så omregne energien til bølgelængde? I så fald hvilke formler skal jeg anvende?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2020 af peter lind

Nej det er bølgelængden. Se hvordan dette gøres i din foregående tråd. Energien er joniseringsenergien


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2020 af mathon

                                  \small \begin{array}{lllll} E_{\textup{foton}}\cdot \lambda=1239.84\;eV\cdot nm\\\\ \lambda=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{E_{\textup{foton}}}\\\\ \lambda=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{13.6\;eV}=91.16\;nm \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2020 af mathon

detaljer:
                    \small \begin{array}{lllll} E_{\textup{foton}}=h\cdot f=h\cdot \frac{c}{\lambda}=\frac{h\cdot c}{\lambda}\\\\ E_{\textup{foton}}\cdot \lambda=h\cdot c=\left ( 4.13567\;eV\cdot s \right )\cdot \left ( 2.99792\cdot 10^{17}\;\frac{nm}{s} \right )=1239.84\;eV\cdot nm \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2020 af Eksperimentalfysikeren

#0 Det er korrekt.

Du skal slå ioniseringsenergien op og så omregne.


Skriv et svar til: Bølgelængden af en foton

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.