Matematik

Opstil en lineære forskrift

30. september 2020 af Guleroden1 - Niveau: C-niveau

Hej. Er der en huskeregel til at lave den her uden hjælpermidler, eller

hvordan er fremgangsmåden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2020 af mathon

Foretag lineær regression på dine DATA.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2020 af mathon

                         \small \small \begin{array}{llll} y=f(x)=a\cdot x+b \end{array}


Svar #3
30. september 2020 af Guleroden1

#1

Foretag lineær regression på dine DATA.

Kan man ikke opstille en ligning uden hjælpemidler? 

Hvordan kommer jeg frem til y=2x+4 selv?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2020 af mathon

Du kan beregne a og b ud fra de to af punkterne
og kontrollere, om det sidste punkt også ligger på linjen.


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. september 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Du skal lære udenad at en lineær funktion har forskriften

y = ax + b

I denne opgave kan du umiddelbart se at vægten øges med 2 kg for hver uge. Så a = 2.

b kan du tænke på som startvægten, altså vægten i uge 0.

Du kan enten bestemme b ved at regne en uge baglæns fra den første måling. Altså at når vægten i uge 1 er 6 kg, så må startvægten have været 6 - 2 = 4 kg. Eller du kan bare løse det som en ligning:

6 = 2*1 + b  <=>

b = 4


Skriv et svar til: Opstil en lineære forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.