Matematik

talrække

03. oktober 2020 af shain - Niveau: 9. klasse
Nogen der kan se se systemet i talrækken?

Svar #1
03. oktober 2020 af shain

skal der stå 30 efter 20?

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2020 af ztef (Slettet)

Ja :-) 

Der er flere mønstre der springer i øjene til at underbygge det:

Lad os tage udgangspunkt i rækken, 4*4 = 12:

1.)  Hvis du ganger det pågældende tal der er repræsenteret i rækken(4) med det overstående tal(3), får du 12. Det gælder for alle øvrige rækker vi kan se.

2.) Hvis du tager 4+4 + 12, så får du 20. hvilket er svaret på næste række, dette fortsætter også.

3.) Afstanden mellem tallene efter lighedstegnet i hver række bliver forøget med 2, for hver række. Hvilket du kan se 12-6 = 6 , 20-12 = 8, 30-20 = 10


Svar #3
03. oktober 2020 af shain

tak for uddybende forklaring:)

Skriv et svar til: talrække

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.