Matematik

Parameterfremstilling

04. oktober 2020 af helpn - Niveau: A-niveau

Hej. Er der en der kan hjælpe mig med denne opgave?

Har fået a) til punkterne (0,-1) og (0,0).

Så det er opgaverne b, c og d jeg mangler hjælp til.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2020 af peter lind

hvad er opgaven ?. Vedhæft den som billedfil eller pdf fil


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2020 af janhaa

b)

x ' = 2t + 1

y ' = 3 - 3t2


Svar #3
04. oktober 2020 af helpn

Den er altså vedhæftet Peter, men her er den igen:

Svar #4
04. oktober 2020 af helpn

#2

b)

x ' = 2t + 1

y ' = 3 - 3t2

Okay, jeg skal differentiere - og hvad så?


Svar #5
04. oktober 2020 af helpn

Har fundet ud af b nu, men hvad med c?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2020 af mathon

         \small \begin{array}{lllll} c)\\& \begin{array}{lllll} \textup{den anden }t\textup{-v\ae rdi:}&x=t^2+t=2\\\\& t^2+t-2=0\\\\& t=\left\{\begin{array}{lll} -2&\textup{som \textbf{ikke} er den s\o gte }t\textup{-v\ae rdi}\\1\end{array}\right.\\\\& t=1\\\\\\ \textup{Retningsvektor}\\ \textup{ for }t=1\textup{:}&\begin{pmatrix} 2\cdot 1+1\\ 3-3\cdot 1^2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 3\\0 \end{pmatrix} \end{array}\\\\\\\\ d)\\& \begin{array}{lllll} \textup{Tangentvinklen er}\\ \textup{vinklen mellem deres}\\ \textup{retningsvektorer:}&v=\cos^{-1}\left ( \frac{\bigl(\begin{smallmatrix} 3\\0 \end{smallmatrix}\bigr) \cdot \bigl(\begin{smallmatrix} 1\\3 \end{smallmatrix}\bigr)}{3\cdot \sqrt{10}} \right )=\cos^{-1}\left ( \frac{3}{3\sqrt{10}} \right )=\cos^{-1}\left ( \frac{1}{\sqrt{10}} \right )=71.52\degree \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. oktober 2020 af mathon

                 \small \small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{da}\\& \begin{pmatrix} x(t)\\y(t) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} t^2\\-t^3 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 1\\3 \end{pmatrix}&\textup{med retningsvektor }\overrightarrow{r}=\begin{pmatrix} 1\\3 \end{pmatrix} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. oktober 2020 af mathon

           \small \small \begin{array}{lllll} a)\\&\textup{sk\ae ring med }y\textup{-aksen i }(0,0)\textup{ og }(0,-2) \end{pmatrix}


Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.