Fysik

Solceller og løsrivelsesenergi

08. oktober 2020 af DanielBali - Niveau: A-niveau

Hejsa, 

Jeg sidder og er ved at lave et projekt om solceller og jeg vil gerne argumentere for, hvilken farve det mest optimale lys er for solceller (bølgelængde): 

Jeg har lavet selve formen, hvor jeg indsætter at bindingsenergien for elektroner i Silicum er 236eV: 

236eV=\frac{1}{1,60*10^-19 J*s}*\frac{h*c}{\lambda } \Leftrightarrow 236eV=\frac{1}{1,60*10^-19 J*s}*\frac{6,63*10^-34*3,00*10^-8}{\lambda} \Leftrightarrow \lambda =5,26*10^-9

Hvilket svarer til en bølgelængde på 5,26nm??? - det burde stemme overens med en bølgelængde på 575nm, eftersom det er gult/rød lys.... 

Jeg kan ikke lige se, hvor filan jeg har lavet fejlen henne? 

Tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2020 af mathon

Silicums 1. elektrons løsrivelsesenergi er 4.85 eV.

            \small \begin{array}{llll} \lambda=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{E_{\textup{l\o s}}}=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{4.85\;eV}=255.6\;nm \end{array}


Skriv et svar til: Solceller og løsrivelsesenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.