Matematik

Differentialligninger - hjælp

12. oktober 2020 af Sille34 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Hvorfor er  y′=xy+y separabel, mens y' = 1+xy ikke er? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2020 af mathon

                   \small \begin{array}{llllll} y{\,}'=xy+y\\\\ y{\,}'=y(x+1)\\\\ \frac{1}{y}y{\,}'=x+1\\\\ \textup{hvilket ikke er muligt for }y{\,}=1+xy \end{array}


Svar #2
12. oktober 2020 af Sille34 (Slettet)

hvorfor ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2020 af mathon

                   \small \small \begin{array}{llllll} y{\,}'=xy+y\\\\ y{\,}'=y(x+1)\\\\ \frac{1}{y}y{\,}'=x+1\\\\ \textup{hvilket ikke er muligt for }y{\,}{}'=1+xy \end{array}


Skriv et svar til: Differentialligninger - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.