Matematik

variabel udtryk

13. oktober 2020 af shain - Niveau: 8. klasse
Det drejer sig om opgave 2 det er på svensk.
Desværre forstår jeg ikke spørgsmålet. billed er vedhæftet
Vedhæftet fil: 20201012_220239.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2020 af mathon

             \small \begin{array}{lllllll} \textbf{Opgave 26}\\& \begin{array}{lllllll} a)&n-6\\\\ b)&\frac{n}{4}\\\\ c)&\frac{n}{10}\\\\ d)&\frac{n+11}{5} \end{array}\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2020 af mathon

n kan ikke være 24, da c) 24 stykker slik ikke kan fordeles lige i 10 poser (forudsat der ikke må delingsskæres i de enkelte stykker slik)


Svar #4
13. oktober 2020 af shain

Det er opgave 25 det drejer sig om

Svar #5
13. oktober 2020 af shain

Jenny er x år gammel.
Hvor gammel er hendes bror, som er 5 år ældre end Jenny?

Jenny= x
bror= y+5?

x(y+5)=18?


Svar #6
13. oktober 2020 af shain

Er det en ligning man skal stille op

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. oktober 2020 af Eksperimentalfysikeren

#2 og #3 ) er forkert. Der er 10 poser af samme størrelse. Det vil sige 10n stykker slik.

#5 Når Jenny er x år, så er bror x+5 år.

#6 Det er ikke en  ligning, men et udtryk, der skal stilles op. Når de fire udtryk er stillet op, undersøges det, om de alle kan regnes ud, hvis x=18. f.eks giver det ikke mening at x=2, for så er søsteren 2-3 =-1 år gammel.


Svar #8
13. oktober 2020 af shain

b) x=(x-3) 18-3= 15
c) x= 2x 2*18=36
d) x= 1/2x 18/2=9

Er disse korrekt opstillet i opgave 25?

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. oktober 2020 af Eksperimentalfysikeren

Nej, det er de ikke. x=(x-3) er det samme som x=x-3 og dermed 0=-3, hvilket er forkert. Problemet er, at du forsøger at bruge x i to forskellige betydninger. Det går ikke. Du skal i stedet bruge en anden variabel for søsterens alder. Du kan bruge y, men det er bedre at bruge b for broderen, s for søsteren, f for farbror og k for kusin, for så kan du bedre holde styr på dem.

Du bør også tage et lighedstegn mere med: b) s = x-3 = 18-3 = 15, og tilsvarende for de andre. Ellers står der, at (x-3) skal ganges med 18, hvorefter der skal trækkes 3 fra.


Svar #10
13. oktober 2020 af shain

tusind tak for grundig gennemgang.

Svar #11
13. oktober 2020 af shain

Er broren 13 år gammel i opgave a?
x= b+5= b = 18-5= 13?

Brugbart svar (0)

Svar #12
13. oktober 2020 af Eksperimentalfysikeren

Nej, broderen er b=x+5=18+5=23 år gammel.


Svar #13
13. oktober 2020 af shain

ok tusind tak

Skriv et svar til: variabel udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.