Matematik

hjælp til Binomialfordeling

24. oktober 2020 af math082r (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg kunne aldrig finde ud af Binomialfordeling da vi lærte det, så jeg håber at der lige er nogen der kunne hjælpe mig med disse opgaver:

Betragt binomialfordelingen X ∼ b(80, 34 )
a) Gør rede for, at det er rimeligt at bruge normalfordelingsapproximationen. 

b) Bestem middelværdi, μ, og spredning, σ, for X.

c) Afgør om 44 er et exceptionelt udfald.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2020 af janhaa

X ∼ b(80, 34 )

this is wrong 34 %?


Svar #2
24. oktober 2020 af math082r (Slettet)

#1

X ∼ b(80, 34 )

this is wrong 34 %?

undskyld, jeg mener  X∼b(80, 3/4 )


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2020 af janhaa

#2
#1

X ∼ b(80, 34 )

this is wrong 34 %?

undskyld, jeg mener  X∼b(80, 3/4 )


\mu = np = 60 >> 5\\ og\\ n(1-p)=20>>5

X is approximately N(mu, sigma)

 \mu = np = 60 \\ og\\ \sigma= 3,87


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2020 af janhaa

c)

Exceptionel, hvis den ligger mere end 3 spredninger fra middelværdien:  [x<\mu -3\sigma]  eller  [x>\mu +3\sigma] . dvs

P(\mu-3\sigma <X< \mu+3\sigma)


Skriv et svar til: hjælp til Binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.