Fysik

Hospitalsfysik

27. oktober 2020 af ole222

Forestår det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. oktober 2020 af peter lind

a Strømstyrke er ladning der passerer del med tid

b) Slå op i en tabel hvad halveringstiden er for In. Brug derefter I = I0*(½)t½ hvor t½ er halveringstiden


Svar #3
27. oktober 2020 af ole222

Er det så

1.602*10^-19/1.31*10^134??


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2020 af mathon

 Brug derefter
                             \small I=I_0\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}


Svar #5
27. oktober 2020 af ole222

#4

 Brug derefter
                             \small I=I_0\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}

Er det så til b'eren?

Hvor jeg finder halverinstid i databogen t1/2, men hvad er t så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2020 af mathon

                               \small \begin{array}{lllll} I=I_0\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}\\\\ \frac{I}{I_0}=\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}\\\\ \log\left ( \frac{I}{I_0} \right )=\log\left ( \frac{1}{2} \right )\cdot \frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}\\\\ t=\frac{\log\left ( \frac{I}{I_0} \right )}{\log\left ( \frac{1}{2} \right )}\cdot T_{\frac{1}{2}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2020 af mathon


Skriv et svar til: Hospitalsfysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.