Matematik

Haster!!!!!

31. oktober 2020 af SusanneRasussen - Niveau: B-niveau

Hvordan laver jeg denne opgave??

a) Bestem f'(-1) og f'(1)

b) For hvilke tal a har ligningen f'(x)= a en løsning

b) det oplyses at f'(-2)=-0,25 findes der en anden x-værdi, hvor f'(x)=-0,25


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2020 af Anders521

#0 

a) Tegn en tangent ved punkterne (-1,-1) og (1, 1) og aflæs deres stigningstal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2020 af Anders521

#0 

c) Ja, blot forskyd tangenten langs y-aksen indtil den rammer den anden del grafen for f.

Vedhæftet et billede af hele opgaven, tak.


Svar #3
31. oktober 2020 af SusanneRasussen

Her er hele opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2020 af Anders521

#0

e) Bemærk, at enhver tangent til grafen for f vil have en negativ stigningstal. I c) så vi to eksempler på disse. Skal ligningen f '(x) = a, (hvor tallet a repræsenteres som en vandret linje) have en løsning, skal a være et negativt tal, dvs. a < 0.


Skriv et svar til: Haster!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.