Kemi

Reaktionskinetik !!

04. november 2020 af lorinos - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har lavet alle opgaverne undtagen 3) a og b. 

Jeg ved, at i 3) b skal man bruge denne formel, men hvad er A i det her tilfælde: formlen er: k=A*e-Ea/R*T

Vedhæftet fil: xx.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2020 af janhaa

3b)

A catalyst alters the mechanism of a reaction such that the activation energy decreases. Now using arhennius equation,we Can deduce that at any given temperature the rate constant will be greater for the catalysed reaction in comparison to the uncatalysed one.

k=A*e^{-E_a/RT}

Ea decreases => k increases


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2020 af janhaa

3c)

\ln(k_2/k_1)=\frac{E_a}{R}(\frac{1}{T_1}-\frac{1}{T_2})


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2020 af janhaa

roughly k doubles for every 10o C


Svar #4
04. november 2020 af lorinos

så ln(2*K1/K1)=((55,1-39,3)/8,3144598)*(1/298,15-1/T2??)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2020 af janhaa

#4

så ln(2*K1/K1)=((55,1-39,3)/8,3144598)*(1/298,15-1/T2??)

beregn k?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2020 af janhaa

beregn A fra:

k_1=A*exp(-E_{a1}/RT_1)


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2020 af janhaa

så sett A inn i:

k_2=A*exp(-E_{a2}/RT_2)


Svar #8
04. november 2020 af lorinos

ok taaak, men så er -Ea1=-55,1 og T1=298,15K

-Ea2=-39,3 og T2=298,15K

??


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. november 2020 af janhaa

#8

ok taaak, men så er -Ea1=-55,1 og T1=298,15K

-Ea2=-39,3 og T2=298,15K

??

ja


Skriv et svar til: Reaktionskinetik !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.