Matematik

Differentialligninger

15. november 2020 af marielinge - Niveau: A-niveau

Akserne forvirrer mig lidt, hvordan gør jeg dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2020 af Capion1

Efter bedste aflæsning har kurven forskriften
y' = - 15/32y2 + 31/16y + 3/2
Løs denne differentialligning hvor P skal ligge på kurven for y = f (x) .


Svar #3
16. november 2020 af marielinge

Det er uden hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2020 af Capion1

Du behøver nu ikke at løse ligningen # 2
Væksthastigheden, tangenthældningen, i P er y'(1) .  Aflæs denne på grafen.
I omegnen af punktet P på kurven for f (x) tegnes et lille stykke tangent med hældningen du fandt før.
Linjeelement i P er derfor ( 6 , 1 , y'(1))  


Svar #5
16. november 2020 af marielinge

Gitteret er lidt svært at aflæse på, men tænker det er omkring 3?


Svar #6
16. november 2020 af marielinge

Er y'(1), da P er et (x, y) koordinat? Altså y'(y) hvor y = 1, som kommer fra P(x, y) = (6,1)


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2020 af Capion1

Ja. Linjeelementet i P er i {x , y} systemet  (6 , 1 , 3)


Svar #8
16. november 2020 af marielinge

Super, mange tak for hjælpen!


Brugbart svar (1)

Svar #9
16. november 2020 af Capion1

Lad os bare gøre arbejdet færdigt selv om opgaven ikke kræver det.
SP 161120200147.JPG

Vedhæftet fil:SP 161120200147.JPG

Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.