Matematik

Stamfunktion

16. november 2020 af marielinge - Niveau: A-niveau

Denne er lidt forvirrende, jeg er jo allerede givet en stamfunktion, men nu skal jeg bestemme en ny ind eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2020 af Anders521

#0 Den generelle stamfunktion til f, må være 

                                                                       F(x) = x3 + x2 - 3x + C,   C∈R

I opgaven, hvor F er oplyst, er C = 0. Men for at bestemme den eftersøgte stamfunktion F* skal du løse ligningen F(2) = 8 mht. C, og til sidst opskrive regneforskriften F*.


Svar #2
16. november 2020 af marielinge

Oh, så jeg skal blot løse med hensyn til C, og opskrive stamfunktionen med værdien for C?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2020 af Anders521

#2 Det vil jeg mene. Integralkurven for F* vil dermed gå gennem punktet P(2,8)


Svar #4
16. november 2020 af marielinge

Super! Mange tak :D


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.