Kemi

syre og base

22. november 2020 af Stjerneskud2016 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Jeg har brug for hjælp til opgave b)

Er det en rigtig ionligning? Er det rigtigt forstået, at når det er en stærk syre med stærk base reaktion så er forold 1:1?

Skal jeg beregne molarmassen for basen og gange den med massen for at beregne stofmængden først?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. november 2020 af mathon

            \small \begin{array}{lllll} \textup{Bem\ae rk:}\\& \begin{array}{lllll} \textup{Str\o ntiumhydroxid}&Sr(OH)_2 \end{array} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. november 2020 af mathon

           \small \begin{array}{lllllll} a)\\& \begin{array}{lllllll} \textup{reaktionens molforhold:}\\& \begin{array}{lllllll} HClO_4:C_2H_5NH_2=1:1\\\\ \left ( 0.02500\;L \right )\cdot c=\left ( 0.01725\;L \right )\cdot \left ( 0.3471\;M \right )\\\\ c=\frac{0.01725}{0.02500}\cdot \left (0.3471\;M \right )=0.2395\;M \end{array} \end{array}\\\\\\ b)\\& \begin{array}{lllllll} \textup{reaktionens molforhold:}\\& \begin{array}{lllllll} HClO_4:Sr(OH)_2=2:1\\\\ \left ( 0.02500\;L \right )\cdot c=2\cdot \frac{14.17\;g}{121.63\;\frac{g}{mol}}=0.2417\;mol\\\\ c= \frac{0.2417\;mol}{0.02500\;L}=9.67\;M \end{array} \end{array}\\\\\\ c)\\& \begin{array}{lllllll} \textup{reaktionens molforhold:}\\& \begin{array}{lllllll} HClO_4:NH_3=1:1\\\\ c(NH_3)=0.18\cdot \frac{929.5\;\frac{g}{L}}{17.03\;\frac{g}{mol}}=9.8244\;M\\\\ \left ( 0.02500\;L \right )\cdot c=\left ( 0.04173\;L \right )\cdot \left ( 9.8244\;M \right )\\\\ c=\frac{0.04173}{0.02500}\cdot \left ( 9.8244\;M \right )=16.40\;M \end{array} \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: syre og base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.