Matematik

Bevis

08. december 2020 af sannehansen65 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal op til mundtlig matematik b og skal bevise følgende.. dog sidder jeg lidt fast og ville høre, om nogle kunne hjælpe mig med beviset? med en kort forklaring?

- tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. december 2020 af mathon

               


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. december 2020 af mathon

                 \small \begin{array}{lllll} f(x)=b\cdot a^x\\\\ f(x+1)=b\cdot a^{x+1}=b\cdot a^x\cdot a^1=a\cdot \left ( b\cdot a^x \right )=a\cdot f(x) \end{array}


Svar #3
08. december 2020 af sannehansen65 (Slettet)

Kan du forklare hvad du har gjort? evt hvilken regel du har brugt? osv, da jeg skal forkalre dette mundtligt. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. december 2020 af mathon

Indsæt x+1 i atedet for x.

Potenssætning:
                              \small a^{x+1}=a^x\cdot a    


Svar #5
08. december 2020 af sannehansen65 (Slettet)

tusinde tak!


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. december 2020 af Anders521

#3 Tallet 1 kaldes for tilvæksten til variablen x. Når x vokser med 1, vil funktionsværdien f(x) vokse med størrelsen a, der kaldes for vækstfaktoren/fremskrivningsfaktoren. Faktisk er a den relative funktionstilvækst, dvs. f(x+1)/f(x) = a. Den vides selvfølgelig, at f(x) ≠ 0, hvad enten den eksponentielle udvikling er aftagende eller stigende.

Nu har du også nogle fagord med til beviset.


Svar #7
08. december 2020 af sannehansen65 (Slettet)

Tusinde tak Anders!


Skriv et svar til: Bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.