Matematik

HASTER!! Ligningssystem

09. december 2020 af Maria200 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg står med en opgave, som jeg er lidt forvirret over. 

Jeg får x til at være 1,5y +0,5   og y til at være -1

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2020 af mathon

Nej.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2020 af Capion1


Saml x og y på venstre side og konstant på højre.

Gør prøve i begge ligninger.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2020 af mathon

                    \small \begin{array}{llllll} I\textup{:}&-2x&+&3y&=&-1\\ II\textup{:}&\, \, \, \, 3x&-&3y&=&0 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2020 af StoreNord

Saml x og y på venstre side og konstant på højre.

Gang så hele den ene ligning med et tal, så begge ligninger får samme koefficient til x eller y.

Subtraher så ligningerne, så du finder x eller y.

I #3 skal du dog addere de to ligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2020 af PeterValberg

1)\quad 2x+3y=4x-1

2)\quad -y+3x=2y
 

1)\quad -2x+3y=-1

2)\quad 3x-3y=0

Addér ligningerne (venstre sider for sig og højre sider for sig)

1)+2)\quad -2x+3y+(3x-3y)=-1+0

1)+2)\quad x=-1

indsæt den fundne værdi for x i en af ligningerne og bestem værdien for y

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. december 2020 af mathon

                    \small \small \small \begin{array}{lllllllll} I\textup{:}&-2x&+&3y&=&-1\\ II\textup{:}&\, \, \, \, 3x&-&3y&=&0&I\textup{ og }II &\textup{ adderes}\end{array}\\\\\\ \begin{array}{llllll} &&x=-1\\\\ &&3\cdot (-1)-3y=0\\\\&& y=-1 \end{array}


Svar #7
09. december 2020 af Maria200 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. december 2020 af StoreNord

  Dette billede var tiltænkt en anden tråd.


Skriv et svar til: HASTER!! Ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.