Matematik

Linjeelement

10. december 2020 af mathemesukker1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion er givet ved

f(x)=x^3-3x^2+x-2

Bestem linjeelementet for f i punktet (2,f(2)

Som jeg har forstået det, skal jeg differentiere funktionen, og angive x = 2 og f(x) = 2, for at få den f'(x) der er ved (x,f(x),f'(x)) 

Jeg har gjort således:

f'(x)=3x^2-6x+1

og så skal jeg indsætte 

x = 2 og hvad med y  værdien der er 2? skal jeg ændre konstanten til 2 eller fortsætte med 1?

i så fald

f'(x)=3x^2-6x+1 = 1   og så er svaret  (2,2,1)

f'(x)=3x^2-6x+2 = 2   eller                   (2,2,2) 

eller noget helt tredje ? :) 


Svar #1
10. december 2020 af mathemesukker1 (Slettet)

Dette er et andet spørgsmål, men måske jeg lige kan få konfirmeret at jeg har gjort det rigtigt nu hvor jeg er i gang - Det er en ellipse hvor jeg skal angive centrum samt halvakser ud fra en ligning.. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. december 2020 af peter lind

Linjeelementet er som du skriver (x, f(x) , f'(x) )  Her er skal det være for x=2, så det bliver (2, f(2), f'(2) ). Du mangler altså at udregne f(2) og f'(2)


Svar #3
11. december 2020 af mathemesukker1 (Slettet)

så får jeg det til (2,-4,1) er dette korrekt?


Skriv et svar til: Linjeelement

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.