Matematik

Beregn de resterende vinkler og sider?

11. december 2020 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Hey alle sammen,

Nogle der kan hjælpe  mig med denne opgave?

I trekant MNO er givet vinklerne M=30,3o og N=124,3o samt siden |MN|=9,68. Beregn de resterende vinkler og sider.?

Tak på forhånd:=)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Den sidste vinkel kan du finde ud fra at vinkelsummen i en trekant skal være 180o.

De resterende sider kan du så finde med sinusrelationerne.


Svar #2
11. december 2020 af Sofia0294

hvrodan regner jeg det ud #1


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Den sidste vinkel:

O = 180o - 30,3o - 124,3o = 25,4o

Sinusrelationerne har du her: https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/trigonometri/sinusrelationerne

Vi har fx:

|MN| / sinO = |MO| / sinN  <=>

|MO| = |MN| * sinN/sinO

|MO| = 9,68 * sin(124,3o) / sin(25,4o) = 18,6

Den sidste side kan vi fx finde vha.:

|MN| / sinO = |NO| / sinM  <=>

|NO| = |MN| * sinM/sinO

|NO| = 9,68 * sin(30,3o) / sin(25,4o) = 11,4


Svar #4
11. december 2020 af Sofia0294

tak for hjælpen 


Skriv et svar til: Beregn de resterende vinkler og sider?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.