Matematik

Sandsynlighedsregning (hjælp?)

11. december 2020 af KrAiCeCe - Niveau: C-niveau

Jeg har virkelig brug for hjælp til dette spørgsmål i min aflevering:

Bent snyder altid med sine afleveringer, og får sin kammerat til at lave dem for ham. Bent vurderer, at sandsynligheden for at han ikke bliver taget med snyd er 95%

Bent skal i løbet af skoleåret lave 15 afleveringer.

a) Hvad er sandsynligheden for at Bent ikke bliver taget i at snyde i nogen af afleveringerne?

Jeg er bare forvirret om det er et trick spørgsmål, fordi efter hvad jeg tænker, så tror jeg da at det stadig er 95%. Nogle bud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2020 af ringstedLC

Snyderiet bliver ikke opdaget ved første aflevering; 0.95. Det opdages heller ikke ved anden aflev.; 0.95² ..., på grund af multiplikationsprincippet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2020 af Capion1

p(ikke-pågrebet i snyd) = 0,95
Sandsynligheden for, i r afleveringer af 15, ikke at blive pågrebet i snyd:

p(X=r) = \binom{15}{r}\cdot \left ( \frac{95}{100} \right )^{r}\cdot \left ( \frac{5}{100} \right )^{15-r}

Spørgsmål a) :   Indsæt r = 0.
Det siger sig selv, at det, ikke at blive opdaget i alle afleveringer, ikke kan have så stor sandsynlighed,
som du nævner.


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning (hjælp?)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.