Matematik

funktionforsktift

16. december 2020 af kevinpeterse - Niveau: 8. klasse

hej

jeg har en aflevering men er gået i stå fordi jeg ikke kan huske hvordan man udregner en funktionforskrift jeg håber i kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

Vedhæft venligst hele opgaven!


Svar #2
16. december 2020 af kevinpeterse

Rektangler med et areal på 16 cm² kan have forskellige længder og bredder. På svararket er påbegyndt en tabel, der viser sammenhængen mellem længde (x) og bredde (y) for rektangler med et areal på 16 cm². 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

Hej Kevin, kan du også lige vedhæfte tabellen hvis det er muligt?


Svar #4
16. december 2020 af kevinpeterse

Længde i cm (x) 1 2 3 4 5 6 7 8

 Bredde i cm (y) 16     4


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

Skal du derefter finde en forskrift?


Svar #6
16. december 2020 af kevinpeterse

ja det er der problemet ligger


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. december 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

Først forsøg at udfylde tabellen og aflæs derefter a i evt. Geogebra.

x·y = 16 cm2


Svar #8
16. december 2020 af kevinpeterse

oh okay nu jeg med


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. december 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

x=længde

y=bredde

Nummer 1 i tabellen:

x=1

y=16  fordi       1·16=16 cm2


Svar #10
16. december 2020 af kevinpeterse

okay det lyder simpelt


Svar #11
16. december 2020 af kevinpeterse

og tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. december 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

Så lidt!

Bare skriv hvis jeg skal omformulere det igen.


Svar #13
16. december 2020 af kevinpeterse

det skal jeg nok gøre


Brugbart svar (0)

Svar #14
16. december 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

Jeg antager det sådan man skal gøre det. Derefter kan du gøre en regressionsanalyse i Geogebra. Husk at omskrive nogle af dem i tabellen til kommatal fordi det er de ikke gjort i Geogebra.


Skriv et svar til: funktionforsktift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.