Matematik

Funktionsforskrift

21. december 2020 af Eca - Niveau: 8. klasse
Jeg kan ikke finde ud af opgave 2.3

Er der nogen, som kan hjælpe?

Jeg har vedhæftet billede af opgaven

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2020 af ringstedLC

... der desværre vender forkert. Prøv lige igen!


Svar #2
21. december 2020 af Eca

Den vender ikke forkert hos mig??

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. december 2020 af ringstedLC

Så lav en kopi, der vender omvendt hos dig og vedhæft den. Hvis du klikker på linket, kan du se, hvordan din fil vender.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. december 2020 af kemc

f(x)=x-2

X skal mindst være 3 


Svar #5
21. december 2020 af Eca

Jeg forstår ikke det med at X skal være mindst 3?

Har prøvet at vedhæfte billedet igen, virker det?

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. december 2020 af StoreNord

Ja, nu er det på hovedet.


Svar #7
21. december 2020 af Eca

Hmm, hvad med nu?

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. december 2020 af StoreNord

Så er det retvendt.


Svar #9
21. december 2020 af Eca

Men hvordan løser jeg opgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. december 2020 af kemc

Da der kommer en ekstra grenkrans pr. år er aldersforskellen den samme som forskellen i antal grenkranse, så aldersforskel = n-m

Fejl i det tidligere udtryk 

f(x)=x+2 


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. december 2020 af StoreNord

Eller m-n.


Svar #12
22. december 2020 af Eca

Hedder det så n+2-m+2?

Men er det ikke også svaret på spørgsmålet ovenover?

Brugbart svar (0)

Svar #13
22. december 2020 af StoreNord

Hedder det så n+2-m+2?         Nej

Denne tegning er bare god at forstå det på.


Svar #14
22. december 2020 af Eca

Hedder det så f(x) = X+2?

Brugbart svar (0)

Svar #15
22. december 2020 af ringstedLC

2.1 Granerne er 3 år, når de har én krans. Og de får herefter en krans pr. år.

2.3 

\begin{align*} f(x) &= a\,x+b \\ f(x) &= \text{kranse}\,,\;x=\text{antal\,\aa r}\geq 3 \\ f(3) &= 1 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #16
22. december 2020 af StoreNord

Den viste funktion  er   f(x)=x+2

Den er egentlig ikke svar på nogen af spørgsmålene,
men du kan bruge den til at besvare   opgave 2.1:   Hvor mange år er grantræer med 8 grenkranse?

Læg mærke til, hvad jeg har skrevet på akserne!

Bemærk:   RingstedLC angriber det på en anden måde.


Svar #17
22. december 2020 af Eca

Jeg er stået helt af. Jeg tror det skal skæres ud i pap

Brugbart svar (0)

Svar #18
22. december 2020 af StoreNord

Sov på det, og lav så din egen tegning. Måske bare på ternet papir.


Brugbart svar (0)

Svar #19
22. december 2020 af ringstedLC

2.1 Se figur.

2.2

\begin{align*} \Delta y&= \left | m-n \right |\;,\;m\geq 1\wedge n\geq 1 \\ \text{Alderforskel}:\Delta x &= \Delta y=\left | x_m-x_n \right |\end{align*}

#10 skulle have holdt sig til sit første bud.

Vedhæftet fil:_0.png

Svar #20
22. december 2020 af Eca

Hedder det så f(x) = 2x+1 eller måske f(x) = 3x+1?

Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.