Matematik

stamfunktion

22. december 2020 af maria2016 - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle som kan forklarer hvordan jeg laver opgave C. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. december 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. december 2020 af ringstedLC

a) Bestem int.-grænserne ved at løse f(x) = 0. Tip: Brug nul-reglen.

b) Integrer f og og indsæt :(0, 0) = (0, f(0)) for at bestemme k.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. december 2020 af mathon

Opgave c er ikke medskrevet.


Svar #4
22. december 2020 af maria2016

Ubs mente opgave b tak 


Svar #5
22. december 2020 af maria2016

det er medhjælpemidler 


Svar #6
22. december 2020 af maria2016

Det er b jeg ikke kan finde ud af, desuden i a ville jeg bruge denne formel, men er i tvivl i hvad min g(x) er, har prøvet at bruge wordmat men kunne ikke løse den:( 


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. december 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} b)\\& \begin{array}{lllll} \int (e^x-1)\cdot (4-x)\,\mathrm{d}x=\left ( e^x-x \right )\cdot (4-x)-\int (e^x-x)\cdot (-1)\,\mathrm{d}x=\\\\ \left ( e^x-x \right )\cdot (4-x)+\int (e^x-x)\,\mathrm{d}x=\\\\ \left ( e^x-x \right )\cdot (4-x)+e^x-\frac{1}{2}x^2+k=\\\\ 4e^x-4x-xe^x+x^2+e^x-\frac{1}{2}x^2+k=\\\\ -\left (x -4-1\right )e^x+\frac{1}{2}x^2-4x+k\\\\\\ -\left (x-5 \right )e^x+\frac{1}{2}x^2-4x+k \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. december 2020 af ringstedLC

#6: Første kvadrant afgrænses af akserne. Det vil sige, at arealet af M alene udgøres af:

\begin{align*} A_M &= \int_{a}^{b}\!f(x)\,\mathrm{d}x \\ V_M &= \pi\cdot \int_{a}^{b}\!f(x)^2\,\mathrm{d}x\quad \text{formel (172)} \end{align*}


Svar #9
22. december 2020 af maria2016

Tusind tak # 7 og #8


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. december 2020 af ringstedLC

#6:

Formel (173) bruges til hule omdrejningslegemer. Eks.:

Volumet V af materialet til et rør med længden l = 1, undv. R = 2 = f(x) og indv. r = 1 = g(x):

\begin{align*} V &= V_{udv.}-V_{indv.} \\&= \pi \,R^2\,l-\pi\,r^2\,l \\ &= \pi\cdot \left ( R^2-r^2 \right )\;,\;l=1 \\ &= \pi\cdot \left ( 2^2-1^2 \right )\Rightarrow V={\color{Red} 3\pi} \\ &= \pi\cdot \int_{0}^{1}\!2^2-1^2 \,\mathrm{d}x \\ &= \pi\cdot \Bigl(\left [ 4x-0 \right ]_{0}^{1}-\left [ x-0 \right ]_{0}^{1}\Bigr)\Rightarrow V={\color{Red} 3\pi} \end{align*}


Svar #11
22. december 2020 af maria2016

Tak for forklaringen 


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. december 2020 af Elasadi

Har uploadet svaret til b). Håber det kunne hjælpe.

Vedhæftet fil:stamfunktion.jpg

Svar #13
23. december 2020 af maria2016

#Tusind tak det var en stor hjælp


Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.