Matematik

Hjælp. HASTER

12. januar 2021 af chr0012 - Niveau: C-niveau
Kan nogen hjælpe mig med spørgsmål b) og c) i følgende opgave?

Hovedstolen for et bestemt lån er 600000kr., rentefoden er r=0,099 p.a., og den årlige ydelse er 80000kr.

a) Hvor stor er restgælden efter seks år? (Løst)

b) Hvor mange år går der, før restgælden er mindre end ydelsen.

c) Hvor stort er det sidste beløb, der skal betales?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2021 af mathon

            \begin{array}{lllll} \textbf{b)}\\& \begin{array}{lllll} \textup{solve}\left (6\cdot 10^5\cdot 1.00099^n-8\cdot 10^4\cdot \frac{1.00099^n-1}{0.00099}<8\cdot 10^4,n \right )\\\\ n=7 \end{array} \\\\\\ \textbf{c)}\\&6\cdot 10^5\cdot 1.00099^7-8\cdot 10^4\cdot \frac{1.00099^7-1}{0.00099} \begin{array}{lllll} \end{array}\end{array}


Svar #2
12. januar 2021 af chr0012

Er dette den simpleste/nemmeste måde?

Skriv et svar til: Hjælp. HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.