Fysik

Grænsesvinkel

13. januar 2021 af Janne91 - Niveau: B-niveau

Jeg skal bestemme grænsevinklen for totalrefleksion.

Hvis det inderste glas har brydningsindekset 1,54 og de 2 yderste har 1,46.

hvordan regner jeg denne ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2021 af peter lind

n1,2 = sin(90º) = 1

n1,2 er forholdet melem de to brydningsindekser


Svar #2
13. januar 2021 af Janne91

Okay.

Så: \frac{1,46}{1,54}=0,9480519

sin^-^1(0,9480519)=71,45099 grader

eller er jeg forkert på den?


Svar #3
16. januar 2021 af Janne91

Er der nogen der kan sige om det er korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2021 af ringstedLC

#2: Det siger min lommeregner også. Men igen; du kan ikke få mere hjælp, end der er givet i #1, når du ikke giver nogle flere oplysninger.


Skriv et svar til: Grænsesvinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.