Kemi

OH- koncentration

14. januar 2021 af august543 - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal udregne koncentrationen af OH- i delopgave b(vedhæftet). Jeg får det til 7.6*10-3. Jeg er dog i tvivl om dette er rigtigt.

Jeg brugte princippet om at ionproduktet skal være 10-14. men er der nogle der måske kan udregne det?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2021 af janhaa

[H^+]*[OH^-]=10^{-14}\\ [H^+]*1*10^{-6}=10^{-14}\\ [H^+]=10^{-8}\\

[H^+]*[OH^-]=10^{-14}

[H^+]*1*10^{-6}=10^{-14}

[H^+]=10^{-8}


Svar #2
14. januar 2021 af august543

#1

[H^+]*[OH^-]=10^{-14}\\ [H^+]*1*10^{-6}=10^{-14}\\ [H^+]=10^{-8}\\

[H^+]*[OH^-]=10^{-14}

[H^+]*1*10^{-6}=10^{-14}

[H^+]=10^{-8}

Det er opgave b jeg har brug for hjælp til:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textup{ved 25}\degree C\textup{:}\\& \left [ H_3O^+ \right ]=\frac{10^{-14}\;M^2}{\left [ OH^- \right ]}\\\\& \left [ H_3O^+ \right ]=\frac{10^{-14}\;M^2}{7.6\cdot 10^{-11}\;M}=1.32\cdot 10^{-4} \;M \end{array}


Skriv et svar til: OH- koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.