Matematik

Prisindeks

18. januar 2021 af lauhan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en der kan forklare og løse denne opgave, jeg forstår den ikke. 

Tusind tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2021 af ringstedLC

a) Se formel (7). Indsæt alle kendte størrelser og brug den af de to formler, der passer til spørgsmålet.

b) og c) Væksten er eksponentiel og du har nu to punkter, det oplyste og det fra a). Opstil funktionen og bestem vækstraten i procent


Svar #2
18. januar 2021 af lauhan (Slettet)

hvilken formel 7?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. januar 2021 af ringstedLC

Jeg henviser kun til Matematisk formelsamling (forkortet FS). Den kan downloades på uvm.dk.

Det er den og kun den, der må anvendes til eksamen. Udforsk den hvergang du støder på et problem eller ved den mindste tvivl om en formel. Derved bliver du og den "gode venner" længe inden eksamen.


Svar #4
18. januar 2021 af lauhan (Slettet)

Men der er to formler man kan bruge hvilken en skal jeg bruge?


Svar #5
18. januar 2021 af lauhan (Slettet)

kan du vise de to punkter du snakker om. Det jeg fik da jeg brugte formlen var 2861.66 tænker ikke det er det en mælk koster 


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. januar 2021 af ringstedLC

\begin{align*} P_1 &: \Bigl(10, \, \text{Pris}_{10} \Bigr) \\ \text{Pris}_{19} &= \frac{I_{19}}{I_{10}}\cdot \text{Pris}_{10} \\ P_2 &: \Bigl(19, \, \text{Pris}_{19} \Bigr) \end{align*}


Skriv et svar til: Prisindeks

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.