Matematik

parablen er graf for funktionen

18. januar 2021 af freja9292 - Niveau: B-niveau

Figuren (se vedhæftet fil) viser et tværsnit af en bjergtunnel indtegnet i et koordinatsystem. Den krumme del af tværsnittet har form som en del af en parabel. Tunnelen er 6 m bred og 3 m høj.

spørgsmålet er:
 

gør rede for at parablen for funktionen p(x) = -1/3x2+3

please hjælpppp

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2021 af janhaa

f(x)=ax^2+bx+c

punkter:

(-3, 0)=> 9a -3b +c=0

(0,3)=> c=3

(3,0) => 9a + 3b + 3 =0

a = -1/3

f(x)=-\frac{x^2}{3}+3


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2021 af ringstedLC

Du kan aflæse rødderne og bruge den nederste af formlerne (82).


Skriv et svar til: parablen er graf for funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.