Matematik

optimering

20. januar 2021 af HTXS - Niveau: A-niveau

har fået denne opgave, som jeg har lidt problemer med (vedhæftet).

Skal bestemme den x-værdi, der giver rektanglet det størst mulige areal.

Er kommet frem til udtrykket for dets areal

A(x)=x*f(x)=x*(3x^2*e^-x)

ved dog ikke hvordan jeg skal komme videre fra denne del


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2021 af peter lind

Differentier funktionen og sæt f'(x) = 0. Løs derefter den fremkomne ligning


Svar #2
20. januar 2021 af HTXS

Mange tak!


Skriv et svar til: optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.