Fysik

Finde starthastigheden

24. januar 2021 af NordestgaarDK - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg sidder i lidt af et dillema lige nu, jeg har fået følgene opgave: "Gejsern Old Faithful i Yellowstione National Park i USA, sender med reglmæssige mellemrum en høj søjle af varmt vand lodret op vejret. Søjlens højde varriere mellem 38-52m. Beregn startshastighedden ud fra den maksimale søjle højde"

Jeg ved at man skal arbejde med formlerne for mekanisk energi:

EMek=Epot+Ekin

G*h+1/2*m*v^2

Jeg sidder virkelig fast på opgaven og har ingen ide om hvordan jeg skal løse den.

Tak på forhånd :)

Mvh. Erik


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2021 af mathon

                         \small \small \small \begin{array}{lllll} \frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_s}^2=m\cdot g\cdot h\\\\ \frac{1}{2}\cdot {v_s}^2= g\cdot h\\\\\\ v_s=\sqrt{2\cdot g\cdot h} \\\\ v_s=\sqrt{2\cdot g\cdot \left \{ 38\;m,52\;m \right \}} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. januar 2021 af peter lind

formlen for det er m*g*h = ½m*v2. Ved starte er der kun nevægelsesenergi. Ved det højeste punkt er bevægelseenergien 0, så der kun er potentiel energi


Skriv et svar til: Finde starthastigheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.