Matematik

Hjælp (mathon)

30. januar 2021 af Matfuckdk - Niveau: A-niveau

Sidder fast i 

Vedhæftet fil: 1.PNG

Svar #1
30. januar 2021 af Matfuckdk

Vedhæftet fil:2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2021 af janhaa

#0

Sidder fast i 

ym = 1/3

P = (6, -4)

ym = x/3 + b

-4 = 2 + b

b = -6

y_m=\frac{x}{3}-6


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2021 af janhaa

y_n=-\frac{x}{2}+\frac{3}{2}


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textbf{2.}\\& \begin{array}{lllll} \textup{Linjernes}\\ \textup{ligninger:}&l\textup{:}&y=-3x+4\\\\& m\textup{:}&y=\frac{1}{3}x-6\\\\& n\textup{:}&y=-\frac{1}{2}x+\frac{3}{2}\\\\ \textup{Sk\ae rings}\\ \textup{punkter:}\\&& \textup{solve}\left (y=-3x+4\textup{ and } y=\frac{1}{3}x-6,\left \{ x,y \right \}\right )\\\\&& \textup{solve}\left (y= -3x+4\textup{ and } y=-\frac{1}{2}x+\frac{3}{2},\left \{ x,y \right \}\right )\\\\&& \textup{solve}\left (y=\frac{1}{3}x-6\textup{ and } y=-\frac{1}{2}x+\frac{3}{2},\left \{ x,y \right \}\right ) \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2021 af AMelev

#0 Husk kun én opgave pr. tråd - ellers bliver det noget rod. 
Jeg går ud fra, at du følger STXA-bekendtgørelsen, så din formelsamling (FS) er STX-A.
                      
1. Retningsvektor for l er \binom{1}{a}=\binom{1}{-3}, dvs. det er normalvektoren for den vinkelrette linje m.
Benyt FS side 13 (67)

2. Indsæt parameterudtrykkene for x og y i hhv. l's og m's ligninger og løs mht. t og indsæt i n's parameterfremstilling for at bestemme n's skæring med hhv. l (P) og (Q).
Løs de to ligninger for l og m mht. x og y for at bestemme skæring (R) mellem l  m.

3. Bestem fx vektorerne PQ og PR og benyt FS side 12 (61), idet areal af trekanten er det halve af det tilsvarende parallelograms areal.


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. januar 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \textbf{3.}\\& \begin{array}{lllll} \textup{Trekantsareal:}\\& T=\frac{1}{2}\cdot \left [ 1\cdot (-5-(-3))+3\cdot (-3-1)+9\cdot \left (1-(-5) \right ) \right ] \end{array}\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. januar 2021 af AMelev

                                 

1. Aflæs retningsvektor og et punkt for linjen l og benyt FS side 13 (68)

2. Aflæs to punkter og benyt FS side 13 (62) - (64).

3. Benyt, at vinklen mellem linjerne m og er vinklen mellem retningsvektorerne til linjerne m og m, dvs. \vec r_m=\binom{1}{a_m}\: \textup{og}\: \vec r_n=\binom{1}{a_n}, hvor am og am er hældningskoefficienterne for hhv. m og n. FS side 11 (52)

4. Bestem skæringspunkter mellem de 3 linjer og bestem areal som i foregående opgave #6.
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. januar 2021 af mathon

Detaljer:
                 Når vinkelspidserne nummereres mod uret
                 haves:
                                   \small T=\frac{1}{2}\cdot \left [ x_1\cdot \left ( y_2-y_3 \right ) +x_2\cdot \left ( y_3-y_1\right ) +x_3\cdot \left (y_1-y_2 \right ) \right ]


Skriv et svar til: Hjælp (mathon)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.