Fysik

Rydbergkonstanten

31. januar 2021 af MimiJac - Niveau: B-niveau

Jeg har spurgt tidligere, men kom ikke i mål. Jeg kan forstå jeg skal udregne nm om til meter, hvilket jeg har gjort efterfølgende, men det er ikke rigtigt.

Er der en der kan hjælpe med med hvilke 4 punkter jeg skal skrive ind i Excel??

Vedhæftet fil: 1996033.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2021 af mathon

Omregn dog bølgelængden fra nm til m
inden du laver regression.


Svar #2
31. januar 2021 af MimiJac

Det har jeg også gjort som jeg skriver. Jeg har blot ikke sat det her ind, da det er forkert.. 

Vedhæftet fil:Regre.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2021 af Eksperimentalfysikeren

I y-søjlen har du tallene for λ i stedet for tallene for y.


Svar #4
31. januar 2021 af MimiJac

Det har jeg gjort nu. Men det ser stadig ikke rigtigt ud. 

Funktionen hedder y=-1E+07x+3E+06

R^2=0,9999


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. februar 2021 af mathon

             \small \begin{array}{lllll} \textup{Line\ae r regression}\\ \textup{p\aa \ }&\frac{1}{\lambda}=-R\cdot \frac{1}{n^2}+\frac{R}{4}\\\\& y=-R\cdot x+\frac{R}{4}\\\\ \textup{giver:}\\&y=-0.010896\cdot x +0.002737\\\\& -R=-0.010896\;nm^{-1}\qquad \frac{R}{4}=0.002737\;nm^{-1}\\\\\\ \textup{beregning af }R\textup{:}\\& R=0.010896\;nm^{-1}=0.010896\cdot \left ( 10^{-9}\;m \right )^{-1}=1.0896\cdot 10^7\;m^{-1}\\\\\\& \frac{1}{4}R=0.002737\;nm^{-1}\\\\& R= \left (\left (4\cdot 0.002737 \right )\;\left (10^{-9}\;m \right )^{-1} \right )=\1.0948\cdot 10^7\;m^{-1} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. februar 2021 af Eksperimentalfysikeren

Bemærk, at det R, der står i #4 ikke er Rydbergkonstanten, men et tal, der viser, hvor godt tallene passer med den beregnede linie. R2 = 0,9999 viser, at punkterne ligger meget tæt på linien. R i #6 er derimod Rydbergkonstanten.

Jeg vil gerne se, hvordan du er kommet frem til

y=-1E+07x+3E+06


Skriv et svar til: Rydbergkonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.