Kemi

pH

02. februar 2021 af unicorn66 - Niveau: A-niveau

Hvad er pH ved første ækvivalenspunkt ved titrering af 0,25 M adipinsyre med 0,10 M NaOH?

Adipinsyre er en diprotisk svag syre med følgende pKa værdier:

pKa(1) = 4,43
pKa(2) = 5,41

hvordan regner man sådanne opgaver? 

-----

Hvad er pH i 0,500 M H2SO4?

pKa(HSO4-) = 1,92

Beregner først ka, derefter udregner jeg koncentrationen af HSO4- også tager jeg logaritmen. Men jeg får ikke det rigtige svar?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2021 af mathon

Der mangler oplysning om antal mL 0.10 M NaOH.


Svar #2
02. februar 2021 af unicorn66

Det får man ikke angivet i opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2021 af Januar2021 (Slettet)

Til # 0

Vedrørende pH i .5 M H2SO4 , Du kan finde beregningsmetode + facit ved at skrive i søgefeltet på

din computer

What  is the pH of 200 ml .5 M H2SO4 ? - Qoura


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2021 af janhaa

#0

-----

Hvad er pH i 0,500 M H2SO4?

pKa(HSO4-) = 1,92

Beregner først ka, derefter udregner jeg koncentrationen af HSO4- også tager jeg logaritmen. Men jeg får ikke det rigtige svar?

 

https://www.quora.com/What-is-the-pH-of-200ml-0-5-M-H2SO4


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2021 af janhaa

#0

Hvad er pH ved første ækvivalenspunkt ved titrering af 0,25 M adipinsyre med 0,10 M NaOH?

Adipinsyre er en diprotisk svag syre med følgende pKa værdier:

pKa(1) = 4,43
pKa(2) = 5,41

hvordan regner man sådanne opgaver? 

-----

her må vi ha volum NaOH


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.