Matematik

En funktion f er bestemt ved

02. februar 2021 af Simonew3 - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe med denne opgave?

En funktion f er bestemt ved

f(x)=2*e^x

Punktet P har koordinatsættet P(3,1). Punktet Q ligger på grafen for f og har koordinatsættet Q(x,f(x))

a. opstil et udtryk for længden QP\vec 

b. bestem koordinatsættet til Q så QP\vec bliver mindst mulig


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2021 af StoreNord

I den viste afstandsformel er punktet   (x2,y2)=(3,1) . Indsæt det i formelen.

Punktet Q på grafen er  (x1,2e^x1). Indsæt også disse koordinater i formelen.

Sæt 2 streger under.

OBS     DER ER FEJL I FORMELEN !!!!!!
Den skal være:                             \left|AB\right|=\sqrt{(x_2-x_1)^2+(y_2-y_1)^2}\; .


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2021 af StoreNord

Opgave b:
      Her skal du erstatte f(x) med 2ex og så skal du differentiere.
      Husk at kvadratroden af 'noget' også kan skrives som 'noget'0.5.


Skriv et svar til: En funktion f er bestemt ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.