Matematik

angiv for hvilke x omskrivningen er gyldig???

03. februar 2021 af Skoletræt4 - Niveau: A-niveau

Hey gutter er lige kommet i problemer med denne opgave, hvor  jeg skal angive for hvilke x omskrivningen er gyldig, håber nogle vil give mig en forklaring der er skæret ud i pap.

Vh Den lokale elev

Vedhæftet fil: Opgave 5.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2021 af AMelev

Opløs tæller og nævner i faktorer - jf. FS side 17 (80).
Jeg vil tro, at spørgsmålet om, hvorvidt omskrivningen er gyldig, er relateret til grundmængden. Brøken er jo ikke defineret, hvis nævnerern er 0.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2021 af mathon

                    \small \begin{array}{lllll} \textbf{1)}\\& \frac{2^2-x^2}{2(x+3)(x-2)},\quad x\notin\left \{ -3,2 \right \}\\\\& \frac{-(2+x)(x-2)}{2(x+3)(x-2)}=\frac{-(x+2)}{2(x+3)}\\\\ \textbf{2)}\\& \frac{(x-1)}{2(x+3)(x-1)},\quad x\notin\left \{ -3,1 \right \}\\\\& \frac{1}{2(x+3)}\\\\ \textbf{3)}\\& \frac{x(x+4)}{(x-2)^2},\quad x\neq 2\\\\ \textbf{4)}\\& \frac{x(x^2-3^2)}{x(x^2+x-6)}=\frac{x\cdot (x+3)(x-3)}{x\cdot\left ( x+3 \right )\left ( x-2 \right ) },\quad x\notin \left \{ -3,0,2 \right \}\\\\& \frac{x-3}{x-2} \end{array}


Svar #4
03. februar 2021 af Skoletræt4

#3

                    \small \begin{array}{lllll} \textbf{1)}\\& \frac{2^2-x^2}{2(x+3)(x-2)},\quad x\notin\left \{ -3,2 \right \}\\\\& \frac{-(2+x)(x-2)}{2(x+3)(x-2)}=\frac{-(x+2)}{2(x+3)}\\\\ \textbf{2)}\\& \frac{(x-1)}{2(x+3)(x-1)},\quad x\notin\left \{ -3,1 \right \}\\\\& \frac{1}{2(x+3)}\\\\ \textbf{3)}\\& \frac{x(x+4)}{(x-2)^2},\quad x\neq 2\\\\ \textbf{4)}\\& \frac{x(x^2-3^2)}{x(x^2+x-6)}=\frac{x\cdot (x+3)(x-3)}{x\cdot\left ( x+3 \right )\left ( x-2 \right ) },\quad x\notin \left \{ -3,0,2 \right \}\\\\& \frac{x-3}{x-2} \end{array}

De tal, som du har sat i intervaller, er det så for hvilke x omskrivning er gyldig? Og hvordan har du fundet frem til punkt 3?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2021 af mathon

Der er ikke angivet nogen intervaller.
Der er derimod angivet, hvilke værdier x ikke må antage, hvis omskrivningen skal være mulig.


Skriv et svar til: angiv for hvilke x omskrivningen er gyldig???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.