Fysik

elektriske kredsløb

06. februar 2021 af ayax0 - Niveau: B-niveau

Hej. Nogen der kan forklare hvordan man løser denne opgave+
Et 9 V batteri er tilsluttet en pære i en lommelygte.
Hvor stor en ladning skal gå gennem pæren, for at der er afsat 150j?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2021 af mathon

               \small \begin{array}{lllll} \textup{Brug}\\& E=q\cdot U \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. februar 2021 af mathon

               \small \small \begin{array}{lllll} \textup{Brug}\\& 150\;J=q\cdot \left (9\;V \right )\\\\& q=\frac{150\;J}{9\;V}=\frac{150\;J}{9\;\frac{J}{C}}=16.67\;C \end{array}


Skriv et svar til: elektriske kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.