Kemi

Syre/base

06. februar 2021 af Janne91 - Niveau: B-niveau

Vil i hjælpe med at udregne dette eksempel?

a) Hvad er OH^- i 0,0030 M Ca(OH)_2

b) beregn nu H_3O^+

c) beregn pH


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2021 af Matfuckdk

f


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2021 af kemc

Den formelle koncentration af calciumhydroxid bliver den aktuelle koncentration af OH(-):

0,0015 M * 2 = 0,0030 M


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. februar 2021 af AngelOneOne

Hej,

Stoffet indeholder 1 mol Ca2+, for hver 2 mol OH-, så der er altså dobbelt så meget OH- som Ca2+ i en 0,0030 M Ca(OH)2, som dermed indeholder 0,0030 · 2 = 0,0060 mol OH-

Koncentrationen af H3O+, kan du beregne når du kender koncentrationen af OH- ud fra vands ionprodukt divideret med koncentrationen af OH-

[H_{3}O^{+}]=\frac{1,0 \cdot 10^{-14}\; M^{2}}{[OH^{-}]}\; formlen\; for\; vands\; ionprodukt\; er\;

1,0\cdot 10^{-14}\; M^{2}=[H_{3}O^{+}]\cdot [OH^{-}]

pH kan nu beregnes da:

pH=-log[H_{3}O^{+}]

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. februar 2021 af mathon

                    \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& \left [ OH^- \right ]=2\cdot c(Ca(OH)_2)=2\cdot \left ( 0.0030\;M \right )=0.0060\;M\\\\\\ \textbf{b)}\\& \textup{ved }25\degree C\textup{:}\\\\& \left [ H_3O^+ \right ]\cdot \left [ OH^- \right ]=K_v=10^{-14}\;M^2\\\\& \left [ H_3O^+ \right ]=\frac{10^{-14}\;M^2}{\left [ OH^- \right ]}=\frac{10^{-14}\;M^2}{0.0060\;M}=1.67\cdot 10^{-12}\;M\\\\\\ \textbf{c)}\\&pH=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ]/M \right )=-\log(1.67\cdot 10^{-12})=11.8 \end{array}


Svar #5
06. februar 2021 af Janne91

Mange tak :)


Skriv et svar til: Syre/base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.