Matematik

Retningsvektorer

09. februar 2021 af alma00 - Niveau: A-niveau

Hej derude 

Jeg er lidt i tvivl om hvad retningsvektoren er til ligningen y=3x+10 og hvad retningsvektoren er til x=4

Håber at i kan hjælpe 

Mvh Alma


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2021 af janhaa

x = t

y = 3t + 10

[x, y] = t*[1, 3] + (0, 10)

ret. vektor: [1, 3]


Svar #2
09. februar 2021 af alma00

Super. Tak for hjælpen! 

Hvad er retningsvektoren til x=4. Den del forstår jeg nemlig ikke. jeg er kommet frem til [-0,4] men jeg tænker at der er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2021 af janhaa

#2

Super. Tak for hjælpen! 

Hvad er retningsvektoren til x=4. Den del forstår jeg nemlig ikke. jeg er kommet frem til [-0,4] men jeg tænker at der er forkert.

[0, 0]


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2021 af mathon

            \small \begin{pmatrix} 0\\1 \end{pmatrix}


Skriv et svar til: Retningsvektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.